Roemenen vluchten opnieuw voor water

Boekarest. Terwijl de situatie in grote delen van het stroomgebied van de Donau zich de afgelopen dagen enigzins heeft verbeterd, moeten in het zuiden van Roemenië opnieuw honderden burgers hun huizen ontvluchten voor het wassende water. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in Roemenië tot dusver al 16.000 mensen verdreven uit hun dorpen. Onder andere in Spantov, honderd kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Boekarest, hebben gisteren ongeveer driehonderd dorpelingen een tijdelijk onderdak gevonden in een tentenkamp. Ook elders stroomafwaarts langs de Donau zijn dergelijke provisorische onderkomens ingericht. Premier Tariceanu wijdt de overstromingen aan de constructie van de dijken, die in de jaren zestig en zeventig onder het communisme zijn aangelegd.