Renner Horner neemt leiding in Romandië, Ullrich haakt af

Porrentruy. De Duitse wielrenner Jan Ullrich (32) steekt twee maanden voor de start van de Tour de France nog niet in vorm. Ullrich verloor gisteren in een bergetappe van de Ronde van Romandië maar liefst tien minuten op de Col de la Croix, een beklimming die hij ook kent van de Tour. De kopman van T-Mobile vraagt geduld en zegt dat de afrekening pas in juli gebeurt. In 1997 won hij als eerste Duitser de Tour, maar sindsdien stelde hij steevast teleur. Nu de zevenvoudige Amerikaanse Tourwinnaar Lance Armstrong niet meer meedoet, behoort Ullrich weer tot de favorieten, maar hij begon wederom laat aan de voorbereiding op het seizoen. De zege in de tweede etappe in Romandië ging gisteren naar de Amerikaan Chris Horner. Hij nam de leiding in het algemeen klassement van Paolo Savoldelli over. Horner reed tijdens de bergetappe, met start en finish in Porrentruy, in de slotfase weg uit een kopgroep. De Duitser Jörg Jaksche eindigde op vijf seconden als tweede. Paolo Savoldelli leverde acht seconden in. In het algemeen klassement heeft Horner zeven tellen voorsprong op Savoldelli en de Spanjaard Valverde.