Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met regisseur en artistiek leider van de Theatercompagnie Theu Boermans over het stuk De Vrouw van Vroeger, een voorstelling over het huwelijk en de liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met de dichteres Ilse Starkenburg en in het tweede uur besprekingen van o.a. de roman Alleman van Philip Roth, de cd The Seeger Sessions van Bruce Springsteen en de film Transamerica van Duncan Tucker. Ook vertelt de blind geworden fotograaf Hannes Wallrafen over zijn tentoonstelling in het Rotterdamse Fotomuseum. 747AM, 20.02-23.00u.

Legendarisch live. Concert-opname uit 1989 van Lucinda Williams in de Effenaar in Eindhoven. Met Car wheels on a gravel road brak zij door naar groot publiek. Ze won er een grammy mee en haalde in veel landen goud met het album. In 2002 noemde Time magazine haar 'America's best songwriter'. Radio 2, 21.00-22.00u.

Spotlight. Gesprek met zangeres Edsilia Rombley over onder meer haar werk en repertoire. Ook zingt ze een aantal eigen nummers. Radio 4, 23.00-24.00u.