Mini-zoom

Laatst was het Hebben-team onder de indruk van de nieuwe digicam van Sony. Een zeer compacte camera, maar wél met een 3x optische zoomlens. Kodak komt nu met een digitale camera waarbij die Sony enigszins lijkt te verbleken. De Kodak Easyshare V610 doet namelijk een gooi naar de titel “Kleinste Camera met 10x optische zoomlens'.

Digitale fotocamera Kodak Easyshare

De V610 heeft niet één, maar twee lenzen en meet slechts 11,1 x 5,6 x 2,3 centimeter. Daarmee past de camera met gemak in een broekzak of jaszak. Maar de nieuwe Kodak heeft nog een ander voordeel. Hij beschikt namelijk over bluetooth 2.0, waarmee foto's draadloos naar computers of mobieltjes te versturen zijn. Daarmee wordt die USB-kabel min of meer overbodig.

De Kodak Easyshare V610, die een 6,1 megapixel sensor heeft, is vanaf mei te koop. Het is nog niet bekend hoeveel de camera in Nederland gaat kosten. In de VS kost de camera 429 dollar, bijna 400 euro.

Bijbehorende links en meer gadgets op nrc.nl/hebben