Militaire patrouille van Nederlanders beschoten in Uruzgan

Rotterdam. Een Nederlandse verkenningspatrouille is afgelopen maandag betrokken geraakt bij een vuurgevecht in de Afghaanse provincie Uruzgan. Daarbij zijn aan Nederlandse kant geen gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Defensie gisteren bekend gemaakt. Het is onbekend door wie de Nederlanders zijn beschoten. Evenmin is duidelijk of er aan de andere zijde slachtoffers zijn gevallen. De patrouille is inmiddels veilig teruggekeerd naar de thuisbasis in Tarin Kowt. Het is de eerste keer dat Nederlandse militairen in een vuurgevecht terecht zijn gekomen in de als gevaarlijk bekendstaande provincie Uruzgan. De militairen daar, die deel uitmaken van de Deployment Task Force (DTP), treffen voorbereidingen voor de komst van ongeveer 1.400 Nederlandse militairen in augustus.