Lohues' bluesy gitaarspel is soms verbluffend

Voor iemand die zijn cd Allennig noemt, heeft Daniël Lohues veel meisjes te bezingen: Anja, Annelie en Erica. Maar die laatste, is dat een vrouw of de plaats in Drente waar Lohues vandaan komt? Bij de regels “Erica, zo ver, zo dichtbij/ Erica, 't blef 'n raadsel veur mij' zijn beide interpretaties mogelijk.

CD Pop Daniël Lohues. Allennig Greytown
CD Pop Daniël Lohues. Allennig Greytown

Daniel Lohues, die bekend werd als zanger/gitarist van Skik en Nederlandse klassiekers schreef als Op Fietse en Hoe Kan Dat Nou?, maakte zijn eerste echte solo-cd. Nu ook zonder de Louisiana Blues Band, met wie hij eerder enkele cd's opnam.

Dat hij nu solo speelt, leidt tot sobere nummers met meestal alleen gitaar, maar soms is er een uitbarsting van accordeon, piano en polka-achtige ritmes. Lohues schreef uiteenlopende soorten liedjes: van authentieke blues, tot introverte singer/songwriter-stijl met akoestische gitaar, en cabaretliedjes in feeststemming. Lohues zingt bezield, en zijn bluesy gitaarspel is soms verbluffend, maar het is jammer dat Allennig weinig eenheid heeft.

CD Pop

Daniël Lohues. Allennig

Greytown

    • Hester Carvalho