Kerkelijk protest tegen Abortuswet

Kerkelijk protest tegen Abortuswet Den Haag, 28 april. In het Willibrordushuis in Den Haag wordt voor tegenstanders van abortus een herdenkingsrede gehouden omdat 25 jaar geleden in Nederland de Abortuswet werd aangenomen. Er waren twintig mensen aanwezig. Vandaag werd bekend dat het kabinet vasthoudt aan de verplichte vijf dagen bedenktijd voor vrouwen die een abortus willen. Zij negeert daarmee het advies van de commissie die eind vorig jaar de abortuswet evalueerde. Ook een meerderheid van de Kamer (VVD, D66, PvdA en GroenLinks) vindt de verplichte bedenktijd voor vrouwen belastend voor vrouwen. De ministers Donner (Justitie, CDA) en Ross (Volksgezondheid, CDA) hebben in het kabinet aangedrongen op handhaving van de huidige regels. Den Haag:28.4.6 25-jaar abortuswetgeving. Tegenstanders bijeen (22stuk) © foto/Roel Rozenburg Rozenburg, Roel