Internet Voorkeur

Koninginnedag. Nergens in Nederland wordt Koninginnedag zo serieus genomen als in Amsterdam. De oranje opwinding gonst in de hoofdstad al weken. Zonder podium met lokale artiesten, tenten met biertaps of een openluchtdisco wordt een café niet serieus genomen, op elke brug is met tape een plekje afgeplakt om troep te kunnen verkopen. Voor één dag verandert Amsterdam in een bierfestival van Achterhoekse proporties. Maar het ongecompliceerde volksfeest behelst ook urenlang wachten voor wc's, lege pinautomaten en de aanblik van kotsende mensen tussen vioolspelende kindertjes. Als een van de half miljoen feestvierders slenter je aanvankelijk vrolijk over straat, maar later wordt het koud, rijden er geen treinen meer en ben je vermoedelijk je portemonnee kwijt. Op de site www.koninginnedagamsterdam.nl is getracht om orde in de chaos te scheppen. Er zijn plattegrondjes met routes vanaf vanaf verschillende parkeerterreinen, bus/treinstations en lijstjes van vertrektijden. Handig is het overzicht van vrijmarkten ('waar mag ik staan?'), optredens en 'servicepunten' met extra toiletten en pinautomaten. Maar wat doen we aan? Om gelikt voor de dag te komen is er voor een spotprijs een knaloranje maatpak te bestellen op www.oranjekostuum.nl. Juichbestendig, en te hergebruiken tijdens het WK voetbal. www.oranjekostuum.nl; www.koninginnedagamsterdam.nl