Een hoog gehalte mooie vrouwen

Ryan Narain (31) is creative director van 4N en organiseert voor ID&T het “urban eclectic' feest Luxurush, morgen op Koninginnedag.

Wat kunnen we morgennacht verwachten?

“Een spetterend feest met een hoog gehalte mooie vrouwen, veel nadruk op mode en een sterke line-up met dj's als Ricky Rivaro, Chuckie, The Flexican en Erick E. De rode draad tussen al die dj's is dat ze de chemie tussen house en urban op een eclectische manier samenbrengen. Het zijn geen puristen met oogkleppen op, maar ze hebben juist een open mind.“

Vorig jaar was “bling' het hoofdthema, nu is dat “filthy fashion'. Leg uit.

“Bling is natuurlijk alweer uitgekauwd en passé. We volgen de mode op de voet en die is nu weer genuanceerder en gaat meer om het creëren van je eigen stijl dan om patserigheid. Met “filthy fashion' bedoelen we niet dat dames met een string in de bil moeten komen opdraven, maar juist in kleding waarin het lekker feesten is. Dat kan ook een opgeleukte oude spijkerbroek zijn.“

ID&T kwam eind vorig jaar in grote financiële problemen. Is dat een reden geweest om af te stappen van decadentie als hoofdthema?

“Haha, het goudgehalte is ook bij ID&T zeker gedaald. Maar Luxurush is nog steeds een decadent feest, met topmodellen en veel aandacht voor stijl. We gaan ons niet ineens bescheiden opstellen; ID&T is juist altijd succesvol geweest door de enorme schaal van haar evenementen.“

Van welke dj verwacht jij het meeste?

“Nou, we hebben veel dj's die bewezen hebben dat ze een massa kunnen vermaken. Ik kijk zelf heel erg uit naar de set van The Flexican. Voor hem is het zijn eerste grote evenement waarop hij zich tussen gevestigde namen moet waarmaken. Het is nog een jonge dj met een enorme muzikale kennis die veel ervaring heeft als hiphop-dj in het clubcircuit, en die intieme sfeer ook moet kunnen overbrengen in een grote zaal als de HMH. Hij is een van de grote dj's van de toekomst.“

Luxurush, zaterdag 29 april in HMH, Amsterdam. Tijden: 22.00 - 07.00 u. Entree: 37,50.

    • Saul van Stapele