Arrestatie door gsm in mp3-moord België

BRUSSEL. De vermoedelijke moordenaar van Joe Van Holsbeeck, de 17-jarige jongen die twee weken geleden in Brussel werd doodgestoken nadat hij had geweigerd zijn mp3-speler af te geven, is gisteren aangehouden in Polen. De Belgische premier Verhofstadt kwam dat gisteren persoonlijk in het parlement vertellen. De vermoedelijke dader, een 17-jarige Pool, werd gisteren opgepakt in Suwalki, een kleine stad in het noordoosten van Polen vlakbij de grens met Litouwen. De Poolse politie wist hem op te sporen aan de hand van signalen van zijn gsm. Een andere Pool, die hem hielp bij de overval op Joe Van Holsbeeck werd eerder deze week al aangehouden in Brussel. De twee werden geïdentificeerd aan de hand van beelden van een bewakingscamera.Dejongen die gisteren werd opgepakt hield zich schuil in een Roma-buurt van Suwalki, meldt de Vlaamse omroep VRT. De politie wil bevestigen noch ontkennen dat hij zelf tot die bevolkingsgroep behoort. Justitie in België had aanvankelijk gemeld dat de twee verdachten van Noord-Afrikaanse afkomst waren. België wil graag dat de verdachte wordt uitgeleverd.