Advocaten kraken code in vonnis over boek Da Vinci Code

LONDEN, 28 APRIL. De code die rechter Peter Smith van het Britse Hooggerechtshof verwerkt bleek te hebben in het vonnis over vermeend plagiaat in de bestseller The Da Vinci Code, is binnen twee dagen gekraakt. Juristen op een Londenadvocatenkantoor ontdekten de code woensdag en hebben de boodschap ontcijferd, meldde The New York Times vanochtend. Tussen de normaal gedrukte woorden van het 71 pagina`s tellende vonnis liet rechter Smith letters in vet cursief zetten. De eerste letters vormden de woorden Smithy Code, een verwijzing naar de titel van het boek van Dan Brown. De rest van de letters vormden een ratjetoe, waaruit de groep advocaten de zin haalde: ”Jackie Fisher who are you Dreadnought” (Jackie Fisher wie ben je durfal). Admiraal Fisher moderniseerde de Britse marine in de twintigste eeuw. Hij ontwikkelde een plan voor een enorm oorlogsschip met de naam HMS Dreadnought. Rechter Smith staat bekend als liefhebber van marinegeschiedenis.