7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

't Amsterdammertje

Rijksstraatweg 119, Loenen a/d Vecht, Telefoon (0294) 234 848 keuken open 17.30-22.00, maandag gesloten. Frans / Hollands. gem. prijs 3-gangen à la carte: 27,50 euro Honden toegestaan

Dineren bij 't Amsterdammertje is altijd top. Ongedwongen, maar altijd correct. De keur aan gerechten doen je besluiten weer snel terug te komen, ook al kan het bedienend personeel soms wat ongeduldig en kortaf overkomen. Hier kun je terecht met je beste vriendin, maar net zo goed met je chique oudtante.

uitstekend De sfeervolle, oude boerderij is een prachtige locatie in het oude Loenen. Volwaardige restaurantkwaliteit tegen een prijs waar in de stad menig eetcafé al bovenuit gaat. Kortom: absoluut een aanrader, vooral als je in de zomer op het terras kunt eten. Ben er altijd weer erg happy! Als dit restaurant in Amsterdam of Utrecht zou liggen, zou het overvol zijn, en zeker 50 procent duurder. (19-01-2006 H.S. te Amsterdam)

goed Wat een mooi en gezellig restaurant! Het eten is verrukkelijk en de bediening echt gastvrij. 28-09-2005 L.W. te Amsterdam)

Roosbeef komt op BinneNach Koninginnenach & BinneNach Den Haag: Vrijdag vanaf 19.00. Inl: www.koninginnenach.nl Op vier pleinen (de Grote Kerk, de Plaats, Wijnhaven en Spuiplein) verrijzen podia voor optredens van o.a. Van Dik Hout, Vive La Fête, SusanTedeschi, Kraak & Smaak en DJ Maestro. In Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag vindt vanaf 20.00 uur de vierde editie van de BinneNach: Singers & Songs plaats. Optredens van o.a. Spinvis, Todd Snider, Grayson Capps, Shane Alexander, Chuck Prophet, Dyzack, J.W. Roy, Chelsea Hotel, Solo, de Peptones en Roos(beef). In Filmhuis Den Haag is een speciale singersongwriter-corner ingericht. Presentatie: Jan-Douwe Kroeske.

2 KONINGINNENACHT

Koninginnenach & BinneNach

Den Haag: Vrijdag vanaf 19.00. Inl: www.koninginnenach.nl

Op vier pleinen (de Grote Kerk, de Plaats, Wijnhaven en Spuiplein) verrijzen podia voor optredens van o.a. Van Dik Hout, Vive La Fête, SusanTedeschi, Kraak & Smaak en DJ Maestro. In Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag vindt vanaf 20.00 uur de vierde editie van de BinneNach: Singers & Songs plaats. Optredens van o.a. Spinvis, Todd Snider, Grayson Capps, Shane Alexander, Chuck Prophet, Dyzack, J.W. Roy, Chelsea Hotel, Solo, de Peptones en Roos(beef). In Filmhuis Den Haag is een speciale singersongwriter-corner ingericht. Presentatie: Jan-Douwe Kroeske.

3 MUSICAL

Jesus Christ Superstar

Amersfoort: De Flint. Coninckstraat 60. Vrijdag t/m zondag 20.15. Inl: 033-4229229 & www.deflint.nl

Producent Joop van den Ende brengt Andrew Lloyd Webbers rockopera Jesus Christ Superstar , waarin God, Jezus en Duivel Judas mens zijn geworden. Met nieuwe, verrassende arrangementen, hier en daar een coupure en een enkel opgeknipt lied, hebben regisseur Eenens en dirigent Robert Jan Kamer de musical opgefrist. Grote verdienste van Eenens is dat hij de reli-kitsch vermijdt en vervangt door eigen, krachtige beelden. Goedgekeurd door kardinaal Simonis.

4 FILM

Three Times

Regie: Hou Hsiao-hsien. Met: Shu Qi, Chang Chen. In: Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht.

De Taiwanese filmer Hou Hsiao-hsien probeert in Three Times (Zui hao de shi guang) drie keer te laten zien wat liefde is en hoe verschillend de delen van het drieluik ook zijn, hij slaagt in ieder deel. Hij laat ons delen in de gelukzaligheid van pas gevonden liefde, wanhopen om de onbereikbare passie en schrikken van de berekende lust. Hou roept het gevoel op en nodigt zijn publiek uit méé te voelen met de man en de vrouw.

5 TALKSHOW

High Tea & Talk

Rotterdam: Centrum Beeldende Kunst. Zondag 15.00-17.00. Inl: 010-4360288 & www.cbk.rotterdam.nl

De tentoonstelling Welkom in Hedonia,in het CBK, gaat over de kortstondigheid van liefde en lust, maar ook over de grenzen van de hedonistische levenshouding. Filosofie of oppervlakkigheid: wat drijft de postmoderne hedonist? In de High Tea & Talk praten talkshowhosts Miriam Reeders en Saskia de Feijter hierover met Benno Tempel en de HuMobisten. Lotte Bovi brengt twee aria's ten gehore en dj Roccalberti draait muziek.

6 LITERATUUR

Lezen Etcetera Live

Boekhandel Donner, Lijnbaan 150. Zondag 14.30 u. Toegang: 5 euro. Inl: 010-4132070 & www.donner.nl

Op zondagmiddag presenteert NRC Handelsblad-redacteur Pieter Steinz de literaire talkshow Lezen Etcetera Live, waarin hij in gesprek gaat met drie schrijvers. Gasten zijn de Haarlemse schrijfster Nicolien Mizee naar aanleiding van haar derde roman En knielde voor hem neer; de Vlaming Stefan Brijs, die onlangs met zijn vierde roman De engelenmaker genomineerd werd voor de Libris Literatuurpijs 2006 en filosofe en NRC Handelsblad-medewerkster Stine Jensen, die ter gelegenheid van de “Maand van de Filosofie' het boek Leugenaars schreef.

7 KONINGINNENACHT

Culturele Vrijmarkt

Amsterdam: rondom Amstelveld. Vrijdag 18.00-01.00 u. Programmering: www.culturelevrijmarkt.nl

Voor en tijdens de Koninginnenacht is er in Amsterdam op het Amstelveld en de Reguliersgracht de inmiddels traditionele Culturele Vrijmarkt met een zeer gevarieerde programmering: o.a. klassieke muziek, opera (“Het Tosca eet slakken zonder zout-project'), jazz, zigeunermuziek en films. Onder de artiesten Hans Dulfer, Armando Cairo, Simon Vinkenoog, Cecilia Bernardini, Nello Mirando en vele anderen.

Eet en ook mee op www.nrc.nl/iens

Eet en ook mee op www.nrc.nl/iens