Veel vertoon van harige vachten in animatiefilm

Je vraagt je af waar tekenfilmers hun ideeën vandaan halen. Eerst waren er bijna tegelijkertijd twee films over insecten, A Bug's Life en Antz, toen twee films over vissen, Finding Nemo en Shark Tale en nu zijn er twee films over leeuwen die uit de dierentuin van New York ontsnappen en per boot naar Afrika reizen.

animatiefilm The Wild. Regie: Steve ‘Spaz’ Williams. Met: Kiefer Sutherland, James Belushi. ** A scene from Disney's THE WILD. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE WILD" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF WALT DISNEY PICTURES AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS.
animatiefilm The Wild. Regie: Steve ‘Spaz’ Williams. Met: Kiefer Sutherland, James Belushi. ** A scene from Disney's THE WILD. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE WILD" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF WALT DISNEY PICTURES AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS. WALT DISNEY PICTURES

De eerste was, vorig jaar, Madagascar, de tweede is nu The Wild, wel een film van de Disney Studio, maar gelukkig geen smet op het blazoen van Pixar. Leeuw Samson gaat zijn zoontje achterna naar Afrika. Hij is uit de dierentuin ontsnapt, omdat hij niet zo goed kan brullen als zijn vader. Daar krijgen ze het aan de stok met een bende gnoes, die de plaats van de leeuwen aan de top van de voedselketen willen overnemen. The Wild doet niet eens alleen aan Madagascar denken.

Ook andere recente animatiefilms zoals Finding Nemo en Ice Age 2 komen in gedachten. De stijl is iets eigener: zo realistisch als computeranimatie toelaat, dus met veel vertoon van harige vachten, en zo lelijk als de nacht.

The Wild.

Regie: Steve 'Spaz' Williams. Met: Kiefer Sutherland, James Belushi.

animatiefilm
    • Bianca Stigter