Unicef waarschuwt: ondervoeding Darfur

Geneve. Het aantal gevallen van ondervoeding neemt toe in de door burgeroorlog geplaagde Soedanese regio Darfur. Dat heeft Unicef gisteren verklaard. Volgens het kinderfonds van de Verenigde Naties is het aantal ernstig ondervoede kinderen sinds januari met 20 procent toegenomen. De Unicef-gezant voor Soedan, Ted Chaiban, stelde dat het aantal vluchtelingen dat op de vlucht is geslagen voor geweld de afgelopen maanden met tweehonderdduizend mensen is opgelopen tot ruim twee miljoen. In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja leiden bemiddelaars van de Afrikaanse Unie op dit moment onderhandelingen tussen rebellen en de Soedanese regering. Gisteren presenteerden zij een voorlopig ontwerpakkoord, volgens welke de rebellen, die zich genegeerd voelen door de Soedanese overheid, meer zeggenschap krijgen. De gevechten in Darfur begonnen in 2003 toen inheemse Afrikaanse stammen de wapens opnamen tegen de door Arabische moslims gedomineerde regering.