Tienduizenden Tamils op de vlucht in Sri Lanka

Colombo. In het noordoosten van Sri Lanka zijn gisteren tienduizenden Tamils op de vlucht geslagen nadat het Sri-Lankese leger voor de tweede achtereenvolgende dag luchtaanvallen uitvoerde op bases van de Tamil Tijgers. De bombardementen zijn een vergelding voor de zelfmoordaanslag die gisteren werd gepleegd op het militaire hoofdkwartier van de strijdkrachten in Colombo. Volgens functionarissen uit de havenstad Trincomalee en omliggende plaatsen trekken zo`n 40.000 inwoners in noordelijke richting om een veilig heenkomen te zoeken in de jungle. Volgens een zegsman van de Tamil Tijgers zijn bij de beschietingen van het regeringsleger al ten minste vijftien burgers om het leven gekomen. Een regeringswoordvoerder in de hoofdstad Colombo heeft gezegd dat de aanvallen op de stellingen van de Tamil Tijgers worden beëindigd als de rebellen instemmen met vredesonderhandelingen. Sinds 2002 geldt in Sri Lanka een staakt-het-vuren, maar dat wordt in toenemende mate geschonden.