THEATER

THEATER HersenschimmenIn de roman Hersenschimmen heeft J. Bernlef de geestelijke onttakeling van een oudere man in poëtische woorden gevangen, woorden die de hoofdpersoon Maarten (Joop Keesmaat) steeds minder tot zijn beschikking heeft. Regisseur Guy Cassiers maakt bij Ro Theater een toneelbewerking en voegt aan de woorden poëtische beelden toe, rijk aan symboliek. Hersenschimmen is hier ook het verhaal van een oude liefde die wordt aangetast. 3-5 mei Stadsschouwburg 020-6242311 en www. stadsschouwburgamsterdam.nl. Foto Leo van Velzen Rotterdam, 14/03/06. Beeld uit de voorstelling "Hersenschimmen" naar het boek van J. Bernlef, bij het Ro Theater. Regie Guy Cassiers met o.a. Joop Keesmaat, Katelijne Damen , Guus Dam . Premiere 18 Maart 2006. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

HersenschimmenIn de roman Hersenschimmen heeft J. Bernlef de geestelijke onttakeling van een oudere man in poëtische woorden gevangen, woorden die de hoofdpersoon Maarten (Joop Keesmaat) steeds minder tot zijn beschikking heeft. Regisseur Guy Cassiers maakt bij Ro Theater een toneelbewerking en voegt aan de woorden poëtische beelden toe, rijk aan symboliek. Hersenschimmen is hier ook het verhaal van een oude liefde die wordt aangetast.

3-5 mei Stadsschouwburg 020-6242311 en www.stadsschouwburgamsterdam.nl.