The Zutons

Brutaal: een popgroep die het twee jaar geleden op debuutalbum Who Killed The Zutons? meteen al had over 'Zuton Fever'. Maar ze maakten het waar, deze band uit Liverpool. Moe van de verstikkende greep van The Beatles op de lokale popcultuur maar wel op zoek naar perfecte popsongs, kwam de groep van zanger David McCabe uit bij een frisse sound met elementen van ska, soul en vrolijke kermismuziek. Op het tweede album Tired Of Hangin' Around zijn de scherpe kantjes onder de hoede van producer Stephen Street intact gebleven, van de rammelgitaar die het titelnummer inleidt tot de uitbundige meezingrefreinen waarmee The Zutons solliciteren naar een zomer vol onbekommerd festivalsucces. Onder de oppervlakte sluimert het realisme van de kater na een nacht stappen (It's the little things that we do), een claustrofobisch nummer over angstvisioenen (Someone watching over me) en een verknipt liefdesduet van een stalker (You've got a friend in me). Dat alles in een opgeruimde sfeer die The Kaiser Chiefs in aanstekelijkheid naar de kroon steekt.

Jan Vollaard

    • Jan Vollaard