Tafeltennismannen uitgeschakeld op WK, vrouwen winnen wel

Bremen. De Nederlandse tafeltennismannen zijn gisteren uitgeschakeld op het wereldkampioenschap voor landenteams. De formatie van speler-coach Danny Heister verloor ook het derde groepsduel, van Italië, met 3-1. Het enige winstpunt kwam op naam van Trinko Keen. De vrouwen wonnen wel. Linda Creemers bezorgde Nederland een verrassende zege op Italië. De jonge Limburgse, nummer 239 van de wereld, versloeg in het beslissende duel Nicoletta Stefanova, nummer 47 van de wereld. Daardoor won Nederland met 3-2. Het Nederlands tafeltennisteam nam dankzij overwinningen van Timina en Li Jiao een 2-1 voorsprong. Toen Li Jiao vervolgens van Wenling Tan-Monfardini verloor, leek Nederland toch te verliezen. Creemers verraste vriend en vijand. Ondanks deze overwinning hebben de Nederlandse vrouwen nog slechts een theoretische kans op een plek in de volgende ronde.