regio keuze

JC Superstar Foto Deen van Meer Jesus Christ Superstar door Joop van den Ende Theaterprodukties regie: Paul Eenens premire 03.11.05 Stadsschouwburg Utrecht op de foto: Dieter Troubleyn (Jezus) fotograaf Deen van Meer, aangesloten bij de beroepsvereniging van fotografen GKf bij gebruik naamsvermelding verplicht deze foto mag vrij van auteursrechtvergoeding gebruikt worden voor persdoeleinden in het kader van de produktie fotograaf Deen van Meer Oudezijdsvoorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 t.n.v. In Beeld email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van

AMERSFOORT

Jesus Christ Superstar Producent Joop van den Ende brengt Andrew Lloyd Webbers rockopera Jesus Christ Superstar , waarin God Jezus en Duivel Judas mens zijn geworden. Met nieuwe, verrassende arrangementen, hier en daar een coupure en een enkel opgeknipt lied, hebben regisseur Eenens en dirigent Robert Jan Kamer de musical opgefrist. Grote verdienste van Eenens is dat hij de reli-kitsch vermijdt en vervangt door eigen, krachtige beelden. Goedgekeurd door kardinaal Simonis.

28-30 april De Flint, Coninckstraat 60 033-4229 229 of www.deflint.nl.

HAARLEM

Ronald CornelissenIn het Kabinet van De Hallen presenteert Ronald Cornelissen een serie duistere inkttekeningen van gebouwen en hun interieurs. De snelle, trefzekere hand van de kunstenaar verraadt zijn interesse in de wereld van de strips. Cornelissen begon zijn loopbaan in de muziek, maar ontdekte al snel de wereld van undergroundcomics.

Tekeningen van Ronald Cornelissen. T/m 5 juni in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di t/m za 11-17u, zo 12-17u. Inl: 023-5115775, www.dehallen.com

Miroslav Tichý De Tsjechische fotograaf Miroslav Tichý woont ergens in de wildernis bij Brno. Al veertig jaar doet hij niets anders dan meisjes en vrouwen fotograferen. Zijn modellen zoekt hij dicht bij huis, want de kunstenaar wenst nooit verder te reizen dan zijn voeten hem kunnen dragen.

Foto's van Miroslav Tichý t/m 5 juni in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di t/m za 11-17u, zo 12-17u.

HOOFDDORP

Petits Crimes Daan Schuurmans en Angela Schijf spelen Petits Crimes, een thriller van Eric-Emmanuel Schmitt over een echtgenoot die geheugenverlies veinst om zijn vrouw tot een bekentenis te bewegen. Schuurmans en Schijf tonen zich vaardige spelers. In de regie van Shireen Strooker komt achter de katachtige gratie van Schijf soms een wanhopige vrouw te voorschijn, terwijl Schuurmans met een bijtend intellect het verdriet maskeert.

29 april Schouwburg De Meerse, Raadhuisplein 3, 023-5563707 of www.demeerse.com

LEIDEN

CirkelsHet RAP Architectuurcentrum brengt werk van vier Leidse kunstenaars samen die een liefde delen voor cirkelvormen. Twee van hen, schilder Kees Buurman en beeldhouwer Frans de Wit, zijn inmiddels overleden. Hun werk wordt gepresenteerd in samenhang met wandbeelden van Pieter Geraedts en wandreliëfs van Thom Geraedts.

Cirkels van vier kunstenaars. T/m 3 juni in RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden. Wo t/m vr 13-17u, za 11-17u 071-5137525, wwwrapsite.nl

NOORDWIJK

Herdenkingsconcert Op 3 en 4 mei 2006 brengt KunstKlank in de St. Jeroenskerk in Noordwijk een herdenkingsconcert in combinatie met filmkunst om een bijdrage te leveren aan het zo bijzondere karakter van deze meiweek. Uitgevoerd worden dit jaar het Dona Nobis Pacem van de componist Vaughan Williams in combinatie met werk van Fauré en Saint Saëns en in samenwerking met de kunstenares Dorothée Meddens, die door middel van filmbeelden de muzikale klanken visueel zal vertalen en intensiveren.

Plaats: Grote of St. Jeroenskerk Noordwijk Binnen. Tijd: 3 en 4 mei 21.00 uur

Kaartverkoop en reserveringen: Boekhandel van der Meer Noordwijk 071-3613073 / www.tantetoos.nl

UTRECHT

Jon FosseHet toneelstuk De nacht zingt zijn eigen lied van het Zuidelijk Toneel gaat over een zwijgend stel met een baby. Regisseur Olivier Provily verbindt zijn naam aan toneelstukken met weinig handeling. Dit minimalisme brengt hem naar de schrijver Fosse, die beroemd is met toneelwerk dat zo goed als stilstaat. Man en vrouw kunnen elkaar niet bereiken. Nanette Edens acteert tussen helderheid en hysterie. Erik Whien straalt een verslagenheid uit, die als een aanjager werkt op de geëxalteerde vrouw.

2-4 mei Kikker, Ganzenmarkt 40 030-2319666 of www.theaterkikker.nl