Radio Voorkeur

Kunststof. Dichter en publicist Roland Jooris praat over zijn bundel Als het dichtklapt. De Vlaming noemt zichzelf een gefrustreerde beeldend kunstenaar die wegens 'handen die averechts staan' zijn heil zoekt bij het woord. Hij is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. O.a. een gesprek met de samensteller van het boek Designers in Nederland Timo de Rijk over de fusie tussen de kantoorinrichters en meubelproducenten Gispen en Lensvelt. Verder columnist Martin Bril over de film Factotum naar het boek van Bukowski en directeur Kees van Twist van het Groninger Museum over zijn plannen voor een nieuwe cultuurzender. En in het laatste uur de documentaire Een grote bruine envelop van Chris Bajema, die op veel plaatsen enveloppen achterliet met daarin het verzoek de envelop met een suggestie terug te sturen. 747AM, 20.02-23.00u.

Langs de lijn. 7500ste uitzending met onder meer gesprekken met Johan Neeskens en Guus Hiddink. Neeskens heeft een boek geschreven met reisverhalen van trainers en voetballers met als titel De snor van Guus. Radio 1, 22.04-23.00u.