Noodopvang na dijkbreuk Roemenië

Noodopvang na dijkbreuk Roemenië Chiselet, 27 April. Moeder en kind in de noodopvang die het Roemeense leger heeft ingericht na een dijkdoorbraak langs de Donau in het dorp Chiselet. In totaal hebben alleen al in Roemenië minstens 15.000 mensen hun huizen moeten verlaten wegens het hoge water. Ook in Servië zijn de afgelopen weken grote gebieden ondergelopen. Het waterbeheer rond de Donau is inmiddels een punt van discussie geworden. Het Wereldnatuurfonds pleit voor meer speciaal daartoe bestemde overstromingsgebieden voor de rivier. (Foto AFP) A mother swings her child in an army tent in an improvised camp as people took shelter in Chiselet village, 100km south from Bucharest 26 April 2006, following heavy floodings. Hundreds residents took refuge on the neqrby hill to protect themselves from the flood as a dike broke near the Danube river. Overall, thousands of residents have been evacuated from several Danube villages in western Romania and thousands more are under threat as the river hit near-record levels in Romania and Bulgaria. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU AFP