Nepalese soldaten doden zes burgers

KATHMANDU. In het oosten van Nepal zijn gisteren zes burgers omgekomen toen soldaten het vuur openden op een groep van honderd demonstranten. De betogers protesteerden tegen het leger, dat eerder een vrouw zou hebben doodgeschoten. De demonstratie had niets te maken met de betogingen van afgelopen weken tegen de koning van Nepal. In de hoofdstad Kathmandu, waar het parlement zich opmaakt voor de eerste keer sinds vier jaar bijeen te komen, is de rust teruggekeerd. Maoïstische rebellen hebben een blokkade van wegen naar de hoofdstad van Nepal opgeheven, nadat de aankomende premier van Nepal had verzekerd dat er verkiezingen worden gehouden voor een commissie die een nieuwe grondwet zal samenstellen. De rebellen verklaarden gisteren hun strijd voor een republiek niet op te geven.