Gewapende steun voor Hamas

Gewapende steun voor Hamas Gaza, 27 april. Gewapende leden van het Palestijnse Volksverzets Comité nemen deel aan een bijeenkomst met de pers in Gazastad. Daar betuigde de organisatie vanochtend haar steun aan de nieuwe Palestijnse veiligheidsdienst die de regering van Hamas wil oprichten. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de benoeming van de directeur van die veiligheidsdienst geblokkeerd – wat tot nieuwe spanningen heeft geleid tussen Hamas en Fatah. Vanochtend liquideerde Israël een Palestijn die een aanslag zou voorbereiden; een tweede Palestijn werd ernstig gewond. Foto AFP Palestinian militant members of the Popular Resistance Committee take part in a news conference in Gaza April 27, 2006. Two Palestinian militants who survived an Israeli missile strike that tore apart a car in the Gaza Strip on Thursday were killed soon after by another missile as they ran from the scene, Palestinian security sources said. REUTERS/Mohammed Salem
Gewapende steun voor Hamas Gaza, 27 april. Gewapende leden van het Palestijnse Volksverzets Comité nemen deel aan een bijeenkomst met de pers in Gazastad. Daar betuigde de organisatie vanochtend haar steun aan de nieuwe Palestijnse veiligheidsdienst die de regering van Hamas wil oprichten. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de benoeming van de directeur van die veiligheidsdienst geblokkeerd – wat tot nieuwe spanningen heeft geleid tussen Hamas en Fatah. Vanochtend liquideerde Israël een Palestijn die een aanslag zou voorbereiden; een tweede Palestijn werd ernstig gewond. Foto AFP Palestinian militant members of the Popular Resistance Committee take part in a news conference in Gaza April 27, 2006. Two Palestinian militants who survived an Israeli missile strike that tore apart a car in the Gaza Strip on Thursday were killed soon after by another missile as they ran from the scene, Palestinian security sources said. REUTERS/Mohammed Salem REUTERS