Geen bewijs Israël tegen uit Jericho gehaalde Palestijn

Jeruzalem, 27 april. Israël zal een radicale Palestijnse leider die het vorige maand met militair geweld uit een Palestijnse gevangenis in Jericho haalde, niet vervolgen wegens de moord op de Israëlische minister Rehavam Ze`evi in 2001. De Israëlische procureur-generaal maakte gisteren bekend niet het noodzakelijke bewijs te hebben gevonden om Ahmed Saadat, leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP, te kunnen berechten. Op Israëlisch aandringen zat Saadat drie jaar in Jericho gevangen, tot het leger hem daar weghaalde, uit angst dat de Palestijnse autoriteiten hem zouden vrijlaten. Saadat heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de moord, waarvoor vier van zijn aanhangers door een Palestijnse rechtbank zijn veroordeeld. Deze vier zijn nu ook in Israëlische hechtenis. Israël zal Saadat wel op andere, niet met deze zaak verbonden aanklachten vervolgen.