EU maant Griekenland

De Europese Commissie heeft gisteren besloten om Griekenland opnieuw voor het Europees Hof in Luxemburg te slepen wegens illegale staatssteun aan de luchtvaartmaatschappij Olympic Airways, later omgedoopt tot Olympic Airlines.

Griekenland heeft nog altijd geen gevolg gegeven aan een eis van de Commissie om meer dan een half miljard euro staatssteun terug te vorderen.

De Griekse regering heeft zelfs nog niet precies bepaald om hoeveel geld het gaat, aldus de Commissie. Verder hebben de Grieken een vonnis uit 2002 van het Hof over eerdere staatssteun nog altijd niet uitgevoerd. Terugvordering betekent mogelijk het einde van de noodlijdende maatschappij, die Griekenland vergeefs heeft geprobeerd te verkopen.

Eerder deze maand waarschuwde Commissie Griekenland al dat het de illegale overheidssteun voor Olympic Airlines moet terugvorderen, maar Athene heeft daaraan geen gehoor gegegeven. (ANP)