Eco-weblog

De Scopist is een interessante groepsblog van een zestal ervaren journalisten. Het 'forum', zoals de website zichzelf nog noemt, hoort bij het vakblad Management Scope en heeft zes auteurs bij elkaar gezet die commentaar leveren op actuele, veelal financieel-economische, onderwerpen.

De website van De Scopist
De website van De Scopist

Zo schrijft Jeroen Smit, oud-hoofdredacteur van het blad FEM Business, over de stand van de AEX-index (de hoogste in vier jaar). Marcel Metze, onder meer auteur van twee boeken over Philips, schrijft op de website over uitgever PCM (eigenaar van onder meer nrc.next), Berlusconi, Philips en Nedcar.

Eén van de andere auteurs is Mark Koster, oud-hoofredacteur van het programma NSE Nieuws. Die schreef gisteren over minister Zalm: 'De nationale boekhouder is nog steeds vice-premier, maar regeert tegenwoordig als een uitbuikende pre-pensionado.'

Bekijk de website op: www.descopist.nl