Diervriendelijke varkensstal in Raalte

Sinds gisteren wonen deze 144 varkens in een speciale, diervriendelijke proefstal in Raalte. Minister Veerman (Landbouw, CDA) verzorgde de opening van de zogenoemde ComfortClass varkensstal, die door de Land- en tuinbouworganisatie Nederland (LTO) in samenwerking met de Dierenbescherming is ontwikkeld. Kinderen uit groep zeven van de St. Gerardus Majellaschool uit Broekland hebben op 11 april de voorgevel van de nieuwgebouwde stal.

Diervriendelijke varkensstal in Raalte Raalte. Sinds gisteren wonen deze 144 varkens in een speciale, diervriendelijke proefstal in Raalte. Minister Veerman (Landbouw, CDA) verzorgde de opening van de zogenoemde ComfortClass varkensstal, die door de Land- en tuinbouworganisatie Nederland (LTO) in samenwerking met de Dierenbescherming is ontwikkeld. Kinderen uit groep zeven van de St. Gerardus Majellaschool uit Broekland hebben op 11 april de voorgevel van de nieuwgebouwde stal. De bedoeling van de stal is de varkens een beter leven te geven, terwijl de varkenshouder tegelijkertijd een fatsoenlijk inkomen kan behouden. Deze varkens mogen hun staart behouden, terwijl dat in de reguliere varkenshouderij niet gebruikelijk is, omdat varkens regelmatig elkaars staart afbijten vanwege stress. Er is bij de stal rekening gehouden met tien basisbehoeften van een varken, waaronder gezondheid, beweging en veiligheid. Onderzoekers van de Animal Science Group van de Wageningen Universiteit zullen het gedrag van de varkens drie jaar lang nauwlettend observeren. Het onderzoek moet uitwijzen of het leven van de varkens tegen acceptabele kosten ook daadwerkelijk zal zijn verbeterd. De ComfortClass varkensstal is binnenkort ook live via de webcam te bekijken op: www.comfortclass.nl Foto Maarten Hartman Nederland, Raalte, 26-4-2006 Nieuwe varkensstal ComfortClass vandaag geopend door minister Veerman. Deze stal is resultaat van samenwerking tussen LTO Nederland en Dierenbescherming. Welzijn van varken en een goede boterham voor varkenshouder gaan hand in hand. Deze proefstal is mede tot stand gekomen in samenwerking met Animal Sciences Group van Wageningen UR, Forfarmers en Privon. De varkens behouden hun krulstaart die in de gangbare varkenshouderij wordt verwijderd. camera's volgen 24 uur per dag het gedrag van de varkens om te onderzoeken of daadwerkelijk aan de behoeften van de varkens wordt voldaan. foto Maarten Hartman
Diervriendelijke varkensstal in Raalte Raalte. Sinds gisteren wonen deze 144 varkens in een speciale, diervriendelijke proefstal in Raalte. Minister Veerman (Landbouw, CDA) verzorgde de opening van de zogenoemde ComfortClass varkensstal, die door de Land- en tuinbouworganisatie Nederland (LTO) in samenwerking met de Dierenbescherming is ontwikkeld. Kinderen uit groep zeven van de St. Gerardus Majellaschool uit Broekland hebben op 11 april de voorgevel van de nieuwgebouwde stal. De bedoeling van de stal is de varkens een beter leven te geven, terwijl de varkenshouder tegelijkertijd een fatsoenlijk inkomen kan behouden. Deze varkens mogen hun staart behouden, terwijl dat in de reguliere varkenshouderij niet gebruikelijk is, omdat varkens regelmatig elkaars staart afbijten vanwege stress. Er is bij de stal rekening gehouden met tien basisbehoeften van een varken, waaronder gezondheid, beweging en veiligheid. Onderzoekers van de Animal Science Group van de Wageningen Universiteit zullen het gedrag van de varkens drie jaar lang nauwlettend observeren. Het onderzoek moet uitwijzen of het leven van de varkens tegen acceptabele kosten ook daadwerkelijk zal zijn verbeterd. De ComfortClass varkensstal is binnenkort ook live via de webcam te bekijken op: www.comfortclass.nl Foto Maarten Hartman Nederland, Raalte, 26-4-2006 Nieuwe varkensstal ComfortClass vandaag geopend door minister Veerman. Deze stal is resultaat van samenwerking tussen LTO Nederland en Dierenbescherming. Welzijn van varken en een goede boterham voor varkenshouder gaan hand in hand. Deze proefstal is mede tot stand gekomen in samenwerking met Animal Sciences Group van Wageningen UR, Forfarmers en Privon. De varkens behouden hun krulstaart die in de gangbare varkenshouderij wordt verwijderd. camera's volgen 24 uur per dag het gedrag van de varkens om te onderzoeken of daadwerkelijk aan de behoeften van de varkens wordt voldaan. foto Maarten Hartman Hartman, Maarten

De bedoeling van de stal is de varkens een beter leven te geven, terwijl de varkenshouder tegelijkertijd een fatsoenlijk inkomen kan behouden. Deze varkens mogen hun staart behouden, terwijl dat in de reguliere varkenshouderij niet gebruikelijk is, omdat varkens regelmatig elkaars staart afbijten vanwege stress. Er is bij de stal rekening gehouden met tien basisbehoeften van een varken, waaronder gezondheid, beweging en veiligheid. Onderzoekers van de Animal Science Group van de Wageningen Universiteit zullen het gedrag van de varkens drie jaar lang nauwlettend observeren. Het onderzoek moet uitwijzen of het leven van de varkens tegen acceptabele kosten ook daadwerkelijk zal zijn verbeterd.

De ComfortClass varkensstal is binnenkort ook live via de webcam te bekijken op: www.comfortclass.nl