Da Vinci komt, Da Vinci gaat

Da Vinci komt, Da Vinci gaat Rome. Dinsdag hing er nog een enorme poster van de The Da Vinci Code, de verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown, aan de gevel van de San Pantaleo-kerk in Rome. Een dag later was de poster op last van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verwijderd, na klachten van dezelfde kerk. De rooms-katholieke kerk in Italië heeft zich vanwege de vermeende blasfemische inhoud vaker tegen het boek gekeerd. Foto AP Censuur An enormous poster, promoting "The Da Vinci Code" movie is seen , Tuesday, April 25, 2006, on the scaffolded facade of the church of St. Pantaleo, located just off a major thoroughfare in Rome's historic center. Italy's Interior Ministry said Tuesday, April 24, it would remove the poster, featuring a picture of Da Vinci's Mona Lisa and the upcoming film's title, after church officials complained.The Rev. Marco Fibbi, a spokesman for Rome's Vicariate, said the poster was "causing a problem." Church officials have spoken out repeatedly against the best-selling novel by Dan Brown and the upcoming film adaptation, which stars Tom Hanks and Audrey Tautou and is scheduled for release May 19. (AP Photo/Alessandra Tarantino) Associated Press