BEELDENDE KUNST

Marc QuinnIn 1991 schokte de Britse beeldhouwer Marc Quinn de wereld met Self, een bevroren afgietsel van zijn hoofd waarvoor hij ruim vier liter van zijn eigen bloed had afgetapt. De laatste jaren maakte de kunstenaar zijn beelden in traditionelere materialen als brons en marmer, maar ook deze werken zorgden regelmatig voor ophef. Zo werd in 2005 op Trafalgar Square in Londen een meer dan levensgrote marmeren beeltenis onthuld van de zwaar gehandicapte en zwangere Alison Lapper. Zijn meest recente blikvanger is een sculptuur van topmodel Kate Moss, voor eeuwig gevangen in een acrobatische yoga

houding. Het werk is nu te zien in het Groninger Museum, op de eerste grote museale tentoonstelling van Quinn in Nederland.

Marc Quinn: Recent Sculpture 29 april t/m 27 augustus in het Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Di t/m zo 10-17u. Inl 050-3666555, www.groningermuseum.nl