Klein, maar fijn

kodak.voorkant.jpgLaatst was het Hebben-team onder de indruk van de nieuwe digicam van Sony. Een zeer compacte camera, maar wél met een 3x optische zoomlens. Kodak komt nu met een digitale camera waarbij die Sony enigszins lijkt te verbleken. De Kodak Easyshare V610 doet namelijk een gooi naar de titel ‘Kleinste Camera met 10x optische zoomlens’.

De V610 heeft niet één, maar twee lensen en meet slechts 11,2 x 5,6 x 2,3 cm. Daarmee past de camera met gemak in een broekzak. Maar de nieuwe Kodak heeft nog een ander voordeel. Hij beschikt namelijk over bluetooth 2.0, waarmee foto’s draadloos naar computers of mobieltjes te versturen zijn. Daarmee wordt die usb-kabel min of meer overbodig.

kodak.achterkant_1.jpg

De V610, die een 6 megapixel sensor heeft, gaat vermoedelijk rond de 500 euro kosten. Het is nog niet bekend wanneer de camera in Nederland te koop is.

    • David Haakman