www.nrc.nl

Empire State Building. “Het lijkt een gebbetje, maar het Empire State Building neemt de belichting van de toren reuze serieus.“ 

A teenager drug addict with a syringe, St.Peterburg, The rate of transmissible diseases such as hepatitis B and AIDS dramatically increased among teenagers since 1991. 23.06.2003 Photo by Oleg Klimov Fotoloods

Op weblog New York van correspondent Freek Staps staan foto's van de toren op dit moment. “De lampen kosten 4,5 miljoen dollar per jaar. Elke avond houden belangstellenden bij voor welke gebeurtenis een bepaalde kleurencombinatie nu weer gebruikt wordt. Uitgaansgids Time Out en dagblad Metro houden respectievelijk wekelijks en dagelijks bij wat de kleuren worden.“www.nrc.nl/newyork Aidspreventie Rusland. Correspondent Coen van Zwol doet op zijn weblog een boekje open over aids in Rusland: “Eindelijk erkent Rusland dat aids bestaat. Mocht ook wel zo langzamerhand. Bijna 340.000 geregistreerde besmettingen, in het echt een miljoen. Tachtig procent van de hiv-positieven is jonger dan 35, en dat op een volk dat jaarlijks een half miljoen zielen inlevert. Maar beter laat dan nooit: Poetin vertwintigvoudigde onlangs het aidsbudget voor 2006 (niet moeilijk als je bij 3,5 miljoen euro begint) al is het in zijn ogen “nog geen epidemie'. Ben benieuwd wat daarvoor nodig is. De orthodoxe kerk predikt nu tolerantie jegens aidslijders.“ Van Zwol schrijft hierover naar aanleiding van cartoons en tekenfilms die de NGO Cholis voor de scholieren van Jekaterinaburg produceerde. Ouders kwamen in protest en het filmpje doet al weken de ronde in alle talkshows. Van Zwol illustreert (met plaatjes) hoe schuldig of onschuldig de cartoons en filmpjes zijn.www.nrc.nl/moskou “Het lijkt een gebbetje, maar het Empire State Building neemt de belichting van de toren reuze serieus.“ Op weblog New York van correspondent Freek Staps staan foto's van de toren op dit moment. “De lampen kosten 4,5 miljoen dollar per jaar. Elke avond houden belangstellenden bij voor welke gebeurtenis een bepaalde kleurencombinatie nu weer gebruikt wordt. Uitgaansgids Time Out en dagblad Metro houden respectievelijk wekelijks en dagelijks bij wat de kleuren worden.“

www.nrc.nl/newyork

Aidspreventie Rusland. Correspondent Coen van Zwol doet op zijn weblog een boekje open over aids in Rusland: “Eindelijk erkent Rusland dat aids bestaat. Mocht ook wel zo langzamerhand. Bijna 340.000 geregistreerde besmettingen, in het echt een miljoen. Tachtig procent van de hiv-positieven is jonger dan 35, en dat op een volk dat jaarlijks een half miljoen zielen inlevert. Maar beter laat dan nooit: Poetin vertwintigvoudigde onlangs het aidsbudget voor 2006 (niet moeilijk als je bij 3,5 miljoen euro begint) al is het in zijn ogen “nog geen epidemie'. Ben benieuwd wat daarvoor nodig is. De orthodoxe kerk predikt nu tolerantie jegens aidslijders.“ Van Zwol schrijft hierover naar aanleiding van cartoons en tekenfilms die de NGO Cholis voor de scholieren van Jekaterinaburg produceerde. Ouders kwamen in protest en het filmpje doet al weken de ronde in alle talkshows. Van Zwol illustreert (met plaatjes) hoe schuldig of onschuldig de cartoons en filmpjes zijn.

www.nrc.nl/moskou