Wereldontvanger met wifi

Jammer genoeg is het gebruik van radiostreams nog grotendeels beperkt tot de computer. Weliswaar zijn er systemen zoals de Philips Streamium die internetradio afspelen, maar voor old skool radioliefhebbers is zo’n oplossing wat te veel van het goede.wifiradio.jpg
Old skool is de Wi-Fi Radio van Acoustic Energy in ieder geval: het Hebben-team telt maar één luidspreker en dat betekent dat het apparaat vermoedelijk heel erg mono is. Wie perse stereo radio wil beluisteren moet een koptelefoon gebruiken of het apparaat aansluiten op een stereoinstallatie.

Om verbinding te maken met internetradio gebruikt de Wi-Fi Radio een draadloos netwerk, maar de pc hoeft er niet voor aan te staan. Het apparaat zoekt namelijk contact met een webserver van Reciva. Daar kunnen gebruikers zelf hun favoriete stations bewaren. Op de Wi-Fi is een draai aan de knop voldoende om de juiste zenders te selecteren, zelfs via radio on demand, een variant op podcasts.

De specificaties van Acoustic Energy (van huis uit een luidsprekerfabrikant) zijn nogal summier, maar in ieder geval is duidelijk dat er tien presets op zitten. Dat is wat weinig om die tienduizenden internetradiostations in onder te brengen. Gelukkig is de Wi-Fi Radio wel als wekkerradio te gebruiken en kun je er muziek vanaf de pc mee beluisteren via Windows Media Player.
Prijs: 299 euro, via wifiradio.info

    • Marc Hijink