Wereldontvanger met wifi

Dat internet een rijke schat aan radiozenders herbergt wisten we al langer. Maar helaas is het gebruik van radiostreams nog grotendeels beperkt tot de pc. Er zijn oplossingen zoals Philips Streamium die rechtstreeks internetradio speelt, maar voor old skool radiofanaten is dat vermoedelijk wat teveel van het goede.

(Bijna) alle radiostations bij elkaar Wereldontvanger met wifi

Old skool is de Wi-Fi Radio van Acoustic Energy in ieder geval: het Hebben-team telt maar één luidspreker en dat betekent dat het apparaat vermoedelijk heel erg mono is. Wie per se stereo radio wil beluisteren moet een koptelefoon gebruiken.

Om verbinding te maken met internetradio gebruikt de Wi-Fi Radio een draadloos netwerk, maar de pc hoeft er niet voor aan te staan. Het apparaat zoekt contact met een webserver waar gebruikers zelf hun favoriete stations bewaren. Op de Wi-Fi Radio is een draai voldoende om de zender te selecteren, bijvoorbeeld via radio on demand, een variant op podcasts. Het aantal voorkeuzezenders(10) is wel wat karig voor tienduizenden internetradiostations.

Prijs: 299 euro. Zie verder: nrc.nl/hebben