Vrij koud

Gisteren beleefden we in een groot deel van het land de eerste warme lentedag van dit zomerseizoen, lokaal werd 24 graden bereikt. Op hetzelfde moment was het hier en daar langs de westkust mistig en maar 10 graden. Vanochtend hadden de nevels, lage wolken en motregen het hele land veroverd. Het warme weer van gisteren keert voorlopig niet terug.

De komende dagen blijven de temperaturen, zeker wat verder landinwaarts, nog rond de norm van ruim 15 graden uitkomen, maar het weekeinde zal uitermate kil gaan verlopen. Vooral op zaterdag waait het daarbij ook stevig en gaat er een aantal buien vallen. Pas na het weekeinde volgt er herstel.

Vanavond en vannacht blijven er geregeld wolkenvelden overtrekken, maar het blijft wel overwegend droog en er komen ook een paar opklaringen voor. Hier en daar vormt zich een mistbank. De temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden.

Morgen overdag hebben we een vergelijkbaar weerbeeld met afwisselend wolken en opklaringen. Vooral in het Waddengebied drijft soms lage bewolking van zee binnen en wordt het maar 10 a 11 graden. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige noordelijke wind wordt het diep landinwaarts nog 14 tot 17 graden.

Vrijdag verandert er weinig, maar een storing zal zaterdag vrij veel buien gaan veroorzaken. Aan zee wordt de noordwestenwind soms krachtig en de temperatuur komt niet boven de 12 graden uit.