Televisie Overige Films

Waking up in Reno (Jordan Brady, 2002, VS). Platte komedie annex “road movie' hanteert het idioom van de Jerry Springer Show. Billy Bob Thornton pleegt overspel met de vrouw van zijn beste maatje (Patrick Swayze). Komt uit. BBC1, 0.40-2.05u.

1984 (Michael Radford, 1984, GB). Ideale literatuurverfilming is een nauwgezette reconstructie van de nachtmerries uit de Koude Oorlog en doet geen enkele poging tot toetsing of actualisering van Orwells voorspellingen. Met John Hurt als de rebellerende censuurambtenaar Winston Smith en Richard Burton in laatste rol als schijnbaar zachtmoedige folteraar O'Brien. ARD, 0.20-2.05u., nagesynchroniseerd.

Das Riesenrad (Geza von Radvanyi, 1961, West-Duitsland). Verdienstelijke verfilming van Jan de Hartogs huwelijkstragikomedie Het hemelbed strekt zich uit over drie generaties in veranderend Oostenrijk. Met Maria Schell, O.W. Fischer. ZDF, 0.55-2.40u.