Televisie Film van de dag

French Kiss. De op 19 november 1961 geboren Meg Ryan is gedoemd haar hele leven rollen te spelen in romantische komedies. Wat ze ook probeert, zoals rollen in de actiefilms Courage under Fire of Proof of Life, ze komt niet onder haar imago uit als gewone, wat naïeve vrouw, wier leven een wending neemt als ze in aanraking komt met assertieve mannen die haar op sleeptouw nemen. Haar grote doorbraak kwam in 1989, toen ze in een beroemd geworden scène voordeed dat je een orgasme heus wel kunt faken. Haar sterrenstatus werd flink geconsolideerd in het, net als When Harry met Sally, door Nora Ephron geschreven Sleepless in Seattle. Ephron tekende ook voor de Lubitsch-update You've got M@il. In French Kiss speelt ze Kate, die in Parijs probeert haar vriendje te heroveren en aanvankelijk blind is voor de charmes van Fransman Kevin Kline.(Lawrence Kasdan, 1995, VS/GB), RTL 5, 20.30-22.35u.

    • André Waardenburg