Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver en dichter Remco Campert vertelt over zijn nieuwste roman Het Satijnen Hart, een portret van een schilder die tot op hoge leeftijd niet kan kiezen tussen liefde en kunst. Ondanks een indrukwekkend oeuvre van proza en poëzie was zijn vorige boek Een liefde in Parijs het eerste dat alle bestsellerlijsten sierde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.Na het uitzicht van schrijver Cees Nooteboom in Amsterdam een gesprek met chansonnier Frans Bloem over zijn repertoire dat gaat van Aznavour tot Shaffy. Verder hoofdredacteur van Van Dale's woordenboek Ton den Boom over Het is niet onopgemerkt gebleven, een boek over de taal van Gerard Reve, dat hij samen met dichter Chretien Breukers schreef. In het laatste uur leden van het toneelgezelschap Dood Paard over hun nieuwe voorstelling Zelfportret. En een verhaal over de onlangs overleden zanger Gene Pitney. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Bijzonder hoogleraar actief burgerschap aan de Universteit van Amsterdam Evelien Tonkens praat over de opmars van de macht van de manager in Nederland. Radio 1, 0.04-0.45u.