Ontslagen bij Wegener

Krantenuitgever Wegener schrapt 150 banen op de redacties van zijn regionale kranten, eenvijfde van het totaal. De zeven kranten, die samen een oplage van 900.000 stuks hebben, verschijnen vanaf begin volgend jaar op tabloidformaat. Volgens Wegener, zo melden bronnen binnen en buiten het concern, vervallen daarbij in totaal 325 banen bij kranten als De Gelderlander en de Stentor.

De bezuiniging is mede het gevolg van de dalende oplages en de tegenvallende advertentie-inkomsten. De journalistenvakbond NVJ, onderdeel van de FNV, betreurt het hoge aantal ontslagen. “Dit is de tweede enorme klap in twee jaar bij Wegener“, zegt Bianca Rootsaert van de NVJ. “De omschakeling naar tabloid is een goede manier om de oplage te stabiliseren. Maar als je mensen overhoudt, gebruik die dan voor extra regionale verslaggeving of voor het ontwikkelen van nieuwe kranten en tijdschriften.“