Met paukenslagen kun je toch heel punky klinken

Net als de Britse band Mystery Jets en het Australische Architecture in Helsinki, gebruikt ook de Amerikaanse Spinto Band graag alle krijtjes uit de kleurdoos. Zoals te horen op hun debuut Nice And Nicely Done heeft The Spinto Band de vaart van een opgewekt rockbandje maar kleurt ze de muziek met onverwachte vlakken en finesse: zoals klaterende harpen, kazoo's en een staccato bespeeld orgeltje. Zangers Nick Krill en Thomas Hughes, die beurtelings zingen, klinken uitgesproken: de een gevoelig en de ander alsof hij zijn neus dichtknijpt, maar toch nog heel wat te zeggen heeft. Hun melodieën waaieren alle kanten op. Soms gaat het even wat stroef, maar op dit veelkleurige debuut staan ook een aantal eye-openers; dat je met mandoline en paukenslagen nog heel punky kan klinken, bijvoorbeeld.

cd pop

The Spinto Band. Nice And Nicely Done

Virgin

The Spinto Band treedt vanavond op in Paradiso, Amsterdam. Aanvang 22.30

    • Hester Carvalho