Leeuwengebrul

Je vraagt je af waar tekenfilmers hun ideeën vandaan halen. Eerst waren er bijna tegelijkertijd twee films over insecten, A Bug`s Life en Antz, toen twee films over vissen, Finding Nemo en Shark Tale en nu zijn er twee films over leeuwen die uit de dierentuin van New York ontsnappen en per boot naar Afrika reizen. De eerste was, vorig jaar, Madagascar, de tweede is nu The Wild, wel een film van de Disney Studio, maar gelukkig geen smet op het blazoen van Pixar. Leeuw Samson gaat zijn zoontje achterna naar Afrika, dat uit de dierentuin ontsnapt is omdat hij niet zo goed kan brullen als zijn vader. Dar krijgen ze het aan de stok met een bende gnoes, die de plaats van de leeuwen aan de top van de voedselketen willen overnemen. The Wild doet niet eens alleen aan Madagascar denken. Ook andere recente animatiefilms zoals Finding Nemo en Ice Age 2 komen in gedachten. De stijl is iets eigener: zo realistisch als computeranimatie toelaat, dus met veel vertoon van harige vachten, en zo lelijk als de nacht.

The Wild. Regie: Steve `Spaz` Williams. Met de stemmen van: Kiefer Sutherland, James Belushi, Eddie Izzard. In: 78 bioscopen.

De film wordt alleen in de originele Engelse versie uitgebracht.