Internet Voorkeur

Huishouden. Britse vrouwen zijn dol op het huishouden. De postfeministische vrouw vindt het volgens een onderzoek geen punt meer dat zij naast een baan buitenshuis ook het grootste deel van het huishouden doet. Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van de Discovery Home and Health TV website, blijkt dat vrouwen tussen de 18 en 80 jaar in Groot-Brittannië negen jaar, twee maanden en 25 dagen besteden aan schoonmaken en opruimen. 60 procent van de ondervraagde vrouwen zou niet anders willen. Ze zien het huishouden als een mentale therapie. Poetsen, stofzuigen, opruimen en ramen lappen geeft hun het gevoel dat ze controle over hun leven hebben. Als het niet schoon en netjes in huis is, voelen ze zich depressief. Slechts 4 procent van de deelneemsters aan het onderzoek zegt het huishouden maar tijdverspilling te vinden. Ook op internet is huishouden een onderwerp dat erg leeft. Via de Huishouden Startpagina wordt u doorverwezen naar tientallen sites over het onderwerp. De opvoedsite Ouders Online heeft een speciale rubriek Het Nieuwe Huishouden, waar een breed scala aan onderwerpen aan bod komt (van de aanschaf van een nieuwe wasdroger tot het verzorgen van een koud buffet voor 40 familieleden).http://huishouden.startpagina.nl; www.ouders-online.nl/o_huis.htm; www.homeandhealthtv.co.uk

De site van Huishoudplaza.
De site van Huishoudplaza.