Galapagos

Lars de kleine ijsbeer uit de boeken van Hans de Beer reist in zijn tweede bioscoopuitje naar de Galapagos eilanden. En hij niet alleen. Bijna alle dieren bekend uit de eerste film komen op de door Darwin beroemd gemaakte eilanden terecht - vraag maar niet hoe. Alleen de depressieve lemmingen, die in de eerste film zo`n aardige, niet in films voor de allerkleinsten verwachte toon aansloegen, zijn helaas thuis gebleven. Daar staat tegenover dat er nu een hoop andere dieren te zien zijn, van babyschildpadjes tot een prehistorische vis. Ze zijn allemaal traditioneel getekend, een schaars goed in het tijdperk van de computeranimatie. Het beertje mag stoeien in een zachtmoedige waterverfwereld, waarin sneeuwvlokken zo donzig zijn als je ze in het echt zou willen zien.

De kleine ijsbeer 2. Het geheimzinnige eiland. Regie: Thilo Graf Rothkirch, Piet De Rycker. Met de stemmen van Xavier Werner, Laurens Lentz, Guylou Werner. In: 79 bioscopen.