Fans naar rechter

Ruim vijftig Roda-supporters eisen via een kort geding opschorting van hun stadionverbod dat zij opgelegd hebben gekregen na onlusten in een bekerwedstrijd bij Ajax. De betrokken fans bevonden zich in dezelfde groep als de 107 supporters van wie het verbod eerder deze maand door de rechter werd opgeschort. De groep viel buiten het eerdere kort geding omdat zij zich daarvoor te laat hadden aangemeld.

Dat heeft advocaat P. van Geelkerken namens de fans bekendgemaakt. Hij had de KNVB gevraagd vanochtend de stadionverboden op te schorten totdat de schuld van de fans door een rechter bewezen is. De KNVB stelt zich “morgen over deze zaak te zullen buigen“.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is nog niet duidelijk hoeveel Feyenoord-fans een stadionverbod opgelegd zullen krijgen na de onlusten van afgelopen zondag bij de wedstrijd tegen Ajax. Het openbaar ministerie maakt volgens hem een selectie uit de bijna 800 supporters die zijn aangehouden. “Hoeveel mensen uiteindelijk een stadionverbod krijgen, kunnen we nu nog niet zeggen.“

Het CDA-kamerlid Atsma heeft vragen gesteld over de uitspraak van de rechter die mogelijk een bom onder het huidige lik-op-stuk-beleid heeft gelegd. Met zijn vragen wil Atsma ook meer duidelijkheid over de noodzaak van een speciale voetbalwet.