Egyptische politie houdt verdachten aanslag Dahab aan

Dahab, 26 april. De Egyptische politie heeft tien mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag afgelopen maandag in Dahab, een badplaats in de Sinaï. Bij de aanslag met drie tijdbommen zijn zeker achttien mensen omgekomen. Eerder meldden de Egyptische autoriteiten 23 doden. Over de aanhoudingen is weinig bekend gemaakt. Twee van hen zijn volgens het Egyptische persbureau Mena computerdeskundigen die een dag voor de aanslag in Dahab waren aangekomen. De politie zou de mannen op het spoor zijn gekomen toen drie van hen kort na de aanslag met een auto met valse nummerplaten Dahab trachtten te verlaten. De radicale Egyptische Moslimbroederschap heeft afstand genomen van de aanslag. Ook de Palestijnse Hamas heeft de aanslag veroordeeld.