Countrydiva Dire Straits: licht tussendoortje meets

Knopfler kennen we van Dire Straits, Harris zong ooit onsterfelijke duetten met de jonggestorven countryrocker Gram Parsons. De Engelsman en de countrydiva troffen elkaar bij een tribute-project voor Hank Williams en knopen daar met All The Roadrunning een duettenalbum aan vast, gemaakt in “gestolen tijd' zoals ze het zelf formuleren. Groots en meeslepend als Grievous Angel van Harris & Parsons is het niet geworden, maar de twee brengen onvermoede facetten in elkaar naar boven. Mark Knopfler klinkt voor één keer minder bloedserieus dan in zijn solowerk, met teksten over zijn geliefde Maserati en konijnenpootjes die geluk brengen. Emmylou Harris zingt melancholiek en betoverend mooi als altijd. Ook zij komt luchtiger uit de hoek dan anders, in liedjes over de gekke kiekjes in het familiealbum (This is us) en de outlaws die haar liefdesleven bevolken (Belle Star). Voor hun gezamenlijke optredens beloven ze ook obscuur Dire Straits-werk en folksongs uit de Apallachen. Leuk tussendoortje.

    • Jan Vollaard