Blind mist steun van leiding Ajax

Trainer Danny Blind mist de onvoorwaardelijke steun van de leiding van Ajax. De trainer betreurt het dat de bestuursleden van de Amsterdamse club weigeren te zeggen dat hij ook volgend seizoen nog hoofdcoach is.

Hij heeft dat technisch directeur Martin van Geel inmiddels laten weten. “Ik wil niet zo heel veel over deze kwestie kwijt“, benadrukte Blind gisteren, aan de vooravond van de play-offwedstrijd tegen FC Groningen om een plaats in de voorronde van de Champions League. “Maar het bestuur had allang veel onrust kunnen wegnemen. Ik vind het jammer dat dit niet is gebeurd. Of ik zelf weet of ik volgend seizoen nog hoofdtrainer van Ajax ben? Ik wil verder niets meer over deze kwestie kwijt.“

Blind heeft bij Ajax nog een contract tot eind volgend seizoen. De trainer kreeg dit jaar veel kritiek als gevolg van de slechte resultaten van de Amsterdamse club. Ajax verloor dit seizoen in de reguliere competitie maar liefst 42 punten. Alleen in het seizoen 1964/1965 presteerde de club slechter. Volgens de Telegraaf vanochtend zou Ajax al de beslissing hebben genomen om Blind na dit seizoen te ontslaan. Die geruchten gaan al weken.

Blind volgde vorig seizoen trainer Ronald Koeman op. De huidige oefenmeester van Benfica was na Morten Olsen, Jan Wouters en Co Adriaanse de vierde achtereenvolgende coach die zijn contract bij Ajax niet uitdiende.

De leiding van Ajax laat zich de laatste weken niet over de toekomst van Blind uit. “Dat doen we nooit“, zei technisch directeur Van Geel. “Nee, ook niet als de trainer daar behoefte aan heeft.“

Met dank aan de nieuwe opzet van de competitie (de play-offs) kan Ajax een bijna verloren seizoen alsnog redden. De club won al de Johan Cruijff-schaal en overleefde de eerste ronde van de Champions League. Ajax speelt op 7 mei de bekerfinale tegen PSV en kan zich vanavond en volgende week in de twee duels met Groningen plaatsen voor de voorronde van de Champions League.