Blind mist de steun van van het bestuur van Ajax

Ajax-trainer Danny Blind mist de onvoorwaardelijke steun van de clubleiding. Blind betreurt het dat de bestuursleden van Ajax weigeren te zeggen dat hij ook volgend seizoen nog hoofdcoach is. Hij heeft dat de technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, inmiddels laten weten.

“Ik wil niet zo heel veel over deze kwestie kwijt“, zei Blind aan de vooravond van het eerste duel tegen FC Groningen in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. “Maar het bestuur had allang veel onrust kunnen wegnemen“, zei Blind. “Ik vind het jammer dat dit niet is gebeurd. Of ik zelf weet of ik volgend seizoen nog hoofdtrainer van Ajax ben? Ik wil verder niets meer over deze kwestie kwijt.“

Blind staat ook volgend seizoen nog bij Ajax onder contract. Hij kreeg dit seizoen veel kritiek door de slechte resultaten. Ajax verloor in de reguliere competitie maar liefst 42 punten. Alleen in het seizoen 1964/1965 werd slechter gepresteerd.

Blind volgde vorig seizoen trainer Ronald Koeman op. Koeman was na Olsen, Wouters en Adriaanse de vierde achtereenvolgende coach die zijn contract bij Ajax niet uitdiende.

De beleidsmakers van Ajax laten zich de laatste weken niet over de toekomst van Blind uit. “Dat doen we namelijk nooit“, verklaarde technisch directeur Van Geel tegen iedereen die het maar wilde horen. “Nee, ook niet als de trainer daar behoefte aan heeft.“ Van Geel wilde niet reageren op de kritiek van Blind. “Ik weet dat dit erg leeft bij Blind. Hij heeft dat mij inderdaad tijdens een gesprek laten weten. Maar dat wil niet zeggen dat de situatie nu is veranderd. Ik ga dus ook nu niet zeggen dat Blind volgend seizoen onze trainer is.“

Dankzij de play-offs kan Ajax een bijna verloren seizoen alsnog redden. De club won al de Johan Cruijff-schaal en overleefde de eerste ronde van de Champions League. Ajax speelt op 7 mei nog de bekerfinale tegen PSV en kan zich de komende week in de twee duels tegen FC Groningen nog plaatsen voor de voorronde van de Champions League. “Wanneer dat allemaal lukt, moet iedereen maar voor zichzelf bepalen of het seizoen van Ajax geslaagd is“, vindt Blind.

In tegenstelling tot de leiding van de club staan de supporters van Ajax wel pal achter Blind. Zij scandeerden zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord diens naam.