WWW.NRC.NL

Dutch Design. De Spijker, de Rietveldstoel, de Fokker Friend-ship, de bankbiljetten van Ootje Oxenaar? In samenwerking met de Premsela Stichting, de nationale organisatie voor design, wil NRC Handelsblad met zijn lezers de balans opmaken van honderd jaar Nederlandse vormgeving. Er is een top-25 samengesteld waar tot 30 april op gestemd kan worden. Op www.nrc.nl kunt u uw mening geven over het Beste Nederlandse Design ooit. De winnaar wordt op 5 mei bekendgemaakt in het Cultureel Supplement.

www.nrc.nl/kunst/bnd

Osama bin Laden. Op weblog Wereld, samengesteld door buitenlandredacteur Juurd Eijsvoogel en chef opinie van NRC Handelsblad Marc Leijendekker, vandaag een post over de leider van Al- Qaeda. “De krantenkoppen over het nieuwe geluidsbandje van Osama bin Laden hadden gisteren moeten luiden: Bin Laden steunt volkerenmoord op moslims. Dat schrijft de Amerikaanse politicoloog Bruce Jentleson in een korte bijdrage aan het levendige en erg interessante weblog TPMCafe (op het deel Americaabroad schrijven foreign policy thinkers als Ivo Daalder en John Ikenberry). Tegen de moslims in Darfur is een genocide aan de gang, schrijft Jentleson, en Bin Laden roept zijn aanhang op in het geweer te komen tegen pogingen van het westen daar een eind aan te maken. ,,If a UN multilateral peacekeeping force ever does get sent, it's likely that most of the troops will be from Bangladesh, Pakistan, India and Jordan. So Bin Laden's defense of the Muslim world amounts to killing Muslim peacekeepers seeking to protect Muslim people. The logic is breathtaking.“ Op weblog ook een link naar de transcriptie van de tape.

www.nrc.nl/weblog/wereld