Twee peuters dood na crash in Afghanistan

Kandahar. Bij een ongeluk met een transportvliegtuig in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand zijn gisteren vier mensen omgekomen. Het vliegtuig was gehuurd door de Amerikaanse overheid en vervoerde drugsbestrijdingsexperts naar de provinciehoofdstad Lashkar Gah. Sinds enkele weken wordt de omvangrijke papaverteelt in de provincie actief bestreden. Volgens een woordvoerder van de Canadese militairen, die momenteel het commando voeren over de NAVO-missie in Zuid-Afghanistan, probeerde het vliegtuig een truck te ontwijken die over de landingsbaan reed. De piloot kon niet voldoende snelheid maken om in de lucht te blijven en stortte neer op een nederzetting van nomaden. Twee inzittenden van het vliegtuig en twee bewoners van de nederzetting, peuters van twee en drie jaar, kwamen om het leven.