Snurkers mogen niet meer in leger China

Rekruten in het Chinese leger, die anderen wakker houden met luid gesnurk, hebben een probleem. Het Chinese leger gaat rekruten die chronisch snurken voortaan weren. Ook modieuze tatoeages zijn niet meer toegestaan.

Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Volgens een artikel in de Chinese krant Beijing Morning Post zal een “snurkstandaard' worden ingevoerd voor rekruten op de militaire academie omdat “het nasale geluid van chronische snurkers het collectieve leven verstoort“. Onduidelijk is hoe het leger wil testen wie een chronische snurker is.

Tatoeages zijn makkelijker te controleren. Een gezondheidsbeambte van het leger zei dat tatoeages het beeld van de Chinese krijgsmacht bezoedelen. Zelfs de littekens van verwijderde tatoeges. Traditionele etnische tatoeages worden wel getolereerd, als ze maar niet duidelijk zichtbaar zijn onder een korte broek.

Officieren in opleiding zullen ook onderzocht worden op druggebruik en op hun mentale gesteldheid. De reden daarvoor is volgens een anonieme ambtenaar dat het aantal jonge Chinese druggebruikers sterk is toegenomen. De psychologische beoordeling zal bestaan uit een geschreven test. Deze wordt gevolgd door een interview, maar alleen voor degenen die voldoende presteren.

Het Chinese leger stelt specifieke eisen aan officieren met betrekking tot persoonlijke en geestelijke gezondheid. “De testen zullen tieners helpen bij het maken van de juiste beslissing“, aldus de ambtenaar. (BBC)